06. 09. 2014.
Kadeti Vojne akademije u hramu Svetog Save

Povodom završetka školovanja kadeta 135. klase Vojne akademije, danas je u Hramu svetog Save na Vračaru održana svečana arhijerejska liturgija sa molebanom, koju su služiili episkop Jovan i episkop Arsenije sa sveštenstvom. Ovom svečanom duhovnom događaju, pored kadeta, prisustvovali su učenici Vojne gimnazije, starešine Vojne akademije, kao i sveštenici Srpske Pravoslavne Crkve.

Na kraju svečane liturgije čestitajući kadetima na završenom školovanju i skoroj promociji u činove potporučnika, vladika Jovan budućim oficirima dao je svoj blagoslov izrazivši veliku radost što nove generacije kadeta Vojne akademije drže i do duhovnog obrazovanja.
- Iduće subote vi ćete preuzeti jednu od najodgovornijih dužnosti u našem narodu i našoj zemlji, postaćete oficiri Vojske Srbije. Vašu službu vršite odgovorno, hrabro sa srcem, sa voljom i sa radošću i neka vas blagoslov božiji prati u tome.– istakao je vladika Jovan.

Radost povodom prisustva službi i molebanu nisu krili ni kadeti Vojne akademije.

-Velika mi je čast što sam danas prisustvovala molebanu, koji za mene predstavlja početak jedne nadam se uspešne oficirske karijere i krunu na moj rad i trud koji sam uložila u prethodne četri godine kako bi stala u stroj oficira naše vojske – kaže kadetkinja Katarina Milovac.

-Vera je u svesti vojnika uvek zauzimala posebno mesto, čineći ga besmrtnim. Tako je i meni kao budućem oficiru velika čast što nam je upriličen moleban u hramu svetog Save dajući nam podstrek da istrajemo u svim izazovima koji su pred nama. – rekao je kadet 135. klase Đorđe Obradović.

Na kraju ovog svečanog događaja bratstvo hrama Svetog Save, na čelu sa ocem Radivojem Panićem, organizovalo je koktel za kadete, učenike i starešine Vojne akademije u čast uspešnog završetka školovanja kadeta 135 klase Vojne akademije.

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs