latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Генерал Диковић одржао предавање слушаоцима Основног командно-штабног курса

Генерал Диковић одржао предавање слушаоцима Основног командно-штабног курса

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић одржао је данас на Војној академији предавање слушаоцима Основног командно-штабног курса. Генерал Диковић је официрима који се усавршавају на овом курсу говорио о безбедносним изазовима, ризицима и претњама у савременом свету, безбедносној ситуацији у региону, правцима даљег развоја Војске Србије и дао им савете за даљи рад.

Наглашавајући значај непрекидног учења и усавршавања, генерал Диковић је подвукао да знање нема цену и да се успех зида на знању, али да је за војни позив неопходно имати и нешо што се не учи, а то је однос према вредностима.

„Ви сте будућност Војске Србије и за 15 или највише 20 година руководићете системом одбране и бити на оним дужностима на којима се доносе важне одлуке“, рекао је генерал Диковић и поручио младим официрима да негују правилан однос према истинским вредностима – породици, професији и отаџбини – да поштују људе са којима раде и да буду одлучни, чврсти и морални – јер такве официри људи следе.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна