ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

General Diković održao predavanje slušaocima Osnovnog komandno-štabnog kursa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković održao je danas na Vojnoj akademiji predavanje slušaocima Osnovnog komandno-štabnog kursa. General Diković je oficirima koji se usavršavaju na ovom kursu govorio o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama u savremenom svetu, bezbednosnoj situaciji u regionu, pravcima daljeg razvoja Vojske Srbije i dao im savete za dalji rad.

Naglašavajući značaj neprekidnog učenja i usavršavanja, general Diković je podvukao da znanje nema cenu i da se uspeh zida na znanju, ali da je za vojni poziv neophodno imati i nešo što se ne uči, a to je odnos prema vrednostima.

„Vi ste budućnost Vojske Srbije i za 15 ili najviše 20 godina rukovodićete sistemom odbrane i biti na onim dužnostima na kojima se donose važne odluke“, rekao je general Diković i poručio mladim oficirima da neguju pravilan odnos prema istinskim vrednostima – porodici, profesiji i otadžbini – da poštuju ljude sa kojima rade i da budu odlučni, čvrsti i moralni – jer takve oficiri ljudi slede.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna