latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Промоција резервних потпоручника

Promocija rezervnih potporučnika klase «septembar 2014»Свечаност поводом завршетка школовања слушалаца за резервне официре Војне и Војномедицинске академије генерације "септембар 2014", одржана је данас у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду. Њих 57, после шест месеци обуке, Указом председника Републике произведено је у чин резервног потпоручника Војске Србије интендантске, техничке, санитетске и службе телекомуникација.


За постигнуте резултате, трима најбољима у рангу, Маји Стојадиновић, слушаоцу 102, класе интендантске службе, Бранкици Максимовић и Тијани Радивојевић, признања је уручио начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, док су наредбом начелика Војномедицинске академије, као најбољи у рангу, награђени резервни санитетски потпоручници Сања Крунић, Ненад Антић и Соња Радовић.

Promocija rezervnih potporučnika klase «septembar 2014»Обраћајући се присутнима, прва у рангу са просечном оценом 9,73, потпоручник Маја Стојадиновић, истакла је да је данашњи чин резултат напорног рада и залагања и да је класи част да сада могу да се назову официрима Војске Србије.

– Научили смо много тога новог са чим се до сада нисмо сусретали, и поносни смо јер смо све задатке извршили на најбољи начин. У овом строју стоје и девојке које су показале да могу да се носе са свим изазовима и први пут су постале најбоље у класи слушалаца курса за резервне официре - рекла је најбоља у рангу, захваљујући се старешинама и професорима на Војној академији за велику помоћ и подршку током шестомесечног процеса школовања.

Promocija rezervnih potporučnika klase «septembar 2014»Начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, честитајући новим резервним потпоручницима, истакао је значај школовања резервних официра за систем одбране, а посебно за Војску Србије, с аспекта успешне попуне и припреме за одбрану земље.

– Стални прилив нових генерација школованих резервних официра поуздан је ослонац одбране. Млади људи који стекну високо образовање, већ традиционално се у великом броју пријављују за школовање за резервне официре и тако постају спона која на најбољи начин повезује младост наше земље са Војском – рекао је генерал Зековић и додао да Република Србија данас добија још једну посвећену, квалитетну и у одређеном степену, образованију генерацију младих људи, који ће бити ангажовани на задацима одбране земље.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна