latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Обележен Дан Војне академије

Пригодном свечаношћу данас је у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду  обележен  Дан Војне академије – 18. март.

Обележавању  су  присуствовали  помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, ректор Универзитета одбране, генерал-мајор Младен Вуруна, командант Копнене војске, генерал-мајор Милосав Симовић, заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Јелесије Радивојевић, полазници Високих студија безбедности и други гости.

Обраћајући се присутнима, начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, подсетио је на богату историју војнообразовне установе и традицију војног школства у Србији, чији развој је био нераздвојиви део процеса стварања модерне српске државе, дуге 165 година.

Начелник Војне академије је нагласио да се на тим непресушним изворима традиције напајају и данашњи наставници и командири Војне академије који васпитавају и образују нове генерације ученика, кадета и официра.

– Војна академија стреми ка својој рационалној доградњи, са циљем да се струковно, финансијски и организационо интегрише у Универзитет одбране. Такође, Војна академија посвећена је томе да у сарадњи са Генералштабом Војске Србије унапређује програме војног оспособљавања кадета како би адекватно оспособила будуће потпоручнике у трупи и учинила их апсолутно компетентним за обављање првих формацијских дужности - истакао је генерал Зековић.

За постигнуте резултате у претходном периоду уручена су признања. За најбољу катедру Војне академије током протеклих годину дана проглашена је Катедра војноелектронског инжењерства, за најбољег наставника проглашен је капетан др Михаел Бучко, а за најбољег научног радника потпуковник мр Бобан Бонџулић, док је титулу најбољег наставника вештина заслужио пуковник др Раде Славковић.

Најбољи успех међу кадетима 136. класе остварила је Бојана Регодић, у 137. класи најуспешнији је био кадет Лазар Стојнић, у 138. класи кадет Милан Стевановић, у 139. класи кадет Дејан Малиџа, а најбољи цивилни студент био је Момир Марковић. За најбољег наставника Војне гимназије проглашена је наставница математике Анка Кесић, а најбољи ученик Војне гимназије је Младен Шебек.

У знак признања за остварену међусобну сарадњу, начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, уручио је захвалницу Команди за обуку. Захвалницу  је примио заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

Обележавање Дана Војне академије  завршено је  свечаним дефилеом припадника Кадетске бригаде.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна