ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Obeležen Dan Vojne akademije

Prigodnom svečanošću danas je u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu  obeležen  Dan Vojne akademije – 18. mart.

Obeležavanju  su  prisustvovali  pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković, rektor Univerziteta odbrane, general-major Mladen Vuruna, komandant Kopnene vojske, general-major Milosav Simović, zamenik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević, polaznici Visokih studija bezbednosti i drugi gosti.

Obraćajući se prisutnima, načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, podsetio je na bogatu istoriju vojnoobrazovne ustanove i tradiciju vojnog školstva u Srbiji, čiji razvoj je bio nerazdvojivi deo procesa stvaranja moderne srpske države, duge 165 godina.

Načelnik Vojne akademije je naglasio da se na tim nepresušnim izvorima tradicije napajaju i današnji nastavnici i komandiri Vojne akademije koji vaspitavaju i obrazuju nove generacije učenika, kadeta i oficira.

– Vojna akademija stremi ka svojoj racionalnoj dogradnji, sa ciljem da se strukovno, finansijski i organizaciono integriše u Univerzitet odbrane. Takođe, Vojna akademija posvećena je tome da u saradnji sa Generalštabom Vojske Srbije unapređuje programe vojnog osposobljavanja kadeta kako bi adekvatno osposobila buduće potporučnike u trupi i učinila ih apsolutno kompetentnim za obavljanje prvih formacijskih dužnosti - istakao je general Zeković.

Za postignute rezultate u prethodnom periodu uručena su priznanja. Za najbolju katedru Vojne akademije tokom proteklih godinu dana proglašena je Katedra vojnoelektronskog inženjerstva, za najboljeg nastavnika proglašen je kapetan dr Mihael Bučko, a za najboljeg naučnog radnika potpukovnik mr Boban Bondžulić, dok je titulu najboljeg nastavnika veština zaslužio pukovnik dr Rade Slavković.

Najbolji uspeh među kadetima 136. klase ostvarila je Bojana Regodić, u 137. klasi najuspešniji je bio kadet Lazar Stojnić, u 138. klasi kadet Milan Stevanović, u 139. klasi kadet Dejan Malidža, a najbolji civilni student bio je Momir Marković. Za najboljeg nastavnika Vojne gimnazije proglašena je nastavnica matematike Anka Kesić, a najbolji učenik Vojne gimnazije je Mladen Šebek.

U znak priznanja za ostvarenu međusobnu saradnju, načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, uručio je zahvalnicu Komandi za obuku. Zahvalnicu  je primio zamenik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević.

Obeležavanje Dana Vojne akademije  završeno je  svečanim defileom pripadnika Kadetske brigade.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna