latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Запажен наступ Војне академије на регати у Ливорну

 
Inserts new image

 

Од 23. априла до 3. маја 2015. године једриличарска репрезентација Војне академије учествовала је на такмичењу у Италији, у Ливорну, где је у конкуренцији земаља Медитерана и Црног мора освојила друго место, а међу осталим екипама света седмо место.

Једриличарска регата у Ливорну, ове године, окупила је 30 екипа из 17 земаља које су се такмичиле у класи једрилица Тридент 16. Након упознавања са регатним правилима и регатним пољем, наша екипа се упознала и са једрилицом и извршила неопходне припреме како за тренинге тако и за четири напорна дана једрења.

У екипи Војне академије били су капетан фрегате Светислав Шошкић, тренер и тим лидер, и посада коју су чинили поручник Александар Јовановић из Речне флотиле – скипер и кадети Никола Попов, Душко Топаловић, Николина Поповић и Лаза Лазаревић.

Ово је највећи успех наше војне једриличарске репрезентације на међународним такмичењима. Наша земља је једина континентална екипа на регати која се спремала на Сави и Дунаву, али уз велику труд и залагање, кадети Војне академије, успели су да победе, између осталих, Португал, Чиле, Бахреин, Словенију, Канаду, Мароко и друге.

Прво место на свету и у класификацији земаља Медитерана и Црног мора освојила је екипа кадета из Италије.

"Трофеј поморске академије и града Ливорна" (TAН), како се назива ова регата, јесте једна од највећих и најбоље организованих регата које се одржавају на Медитерану и сваке године окупља око 2.500 једриличара из целог света. Регата уједно представља светско првенство Војних академија, а ове године је организована 32. пут.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна