ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Zapažen nastup Vojne akademije na regati u Livornu

 
Inserts new image

 

Od 23. aprila do 3. maja 2015. godine jedriličarska reprezentacija Vojne akademije učestvovala je na takmičenju u Italiji, u Livornu, gde je u konkurenciji zemalja Mediterana i Crnog mora osvojila drugo mesto, a među ostalim ekipama sveta sedmo mesto.

Jedriličarska regata u Livornu, ove godine, okupila je 30 ekipa iz 17 zemalja koje su se takmičile u klasi jedrilica Trident 16. Nakon upoznavanja sa regatnim pravilima i regatnim poljem, naša ekipa se upoznala i sa jedrilicom i izvršila neophodne pripreme kako za treninge tako i za četiri naporna dana jedrenja.

U ekipi Vojne akademije bili su kapetan fregate Svetislav Šoškić, trener i tim lider, i posada koju su činili poručnik Aleksandar Jovanović iz Rečne flotile – skiper i kadeti Nikola Popov, Duško Topalović, Nikolina Popović i Laza Lazarević.

Ovo je najveći uspeh naše vojne jedriličarske reprezentacije na međunarodnim takmičenjima. Naša zemlja je jedina kontinentalna ekipa na regati koja se spremala na Savi i Dunavu, ali uz veliku trud i zalaganje, kadeti Vojne akademije, uspeli su da pobede, između ostalih, Portugal, Čile, Bahrein, Sloveniju, Kanadu, Maroko i druge.

Prvo mesto na svetu i u klasifikaciji zemalja Mediterana i Crnog mora osvojila je ekipa kadeta iz Italije.

"Trofej pomorske akademije i grada Livorna" (TAN), kako se naziva ova regata, jeste jedna od najvećih i najbolje organizovanih regata koje se održavaju na Mediteranu i svake godine okuplja oko 2.500 jedriličara iz celog sveta. Regata ujedno predstavlja svetsko prvenstvo Vojnih akademija, a ove godine je organizovana 32. put.

HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna