ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Ministar odbrane i ambasadorka Francuske posetili Centar za simulacije i učenje na daljinu

Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasadorka Republike Francuske u Beogradu Kristin Moro posetili su danas Centar za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Gašić i ambasadorka Moro bili su u prilici da čuju nešto više o Centru, kao i o njegovom značaju u sistemu odbrane, o upotrebi simulacionih programa, kao i da vide učionice u kojima se obavlja trening.

Prema rečima načelnika Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije pukovnika Gorana Šimića, 2010. godine francusko ministarstvo odbrane doniralo je softver za konstruktivne simulacije„Janus“ čija je vrednost 500 hiljada evra, a nakon pola godine od donacije ovaj centar je postao u potpunosti operativan za njegovo korišćenje. Francuska strana, takođe, obučava operatore softvera, ali i pruža tehničku podršku za njegovo održavanje.

Taj vid simulacija, kako je objasnio pukovnik Šimić, omogućava uvežbavanje timova i pojedinaca u donošenju odluka, korišćenju procedura u komandovanju, izveštavanju, obaveštavanju, zahtevanju podrške i upotrebi komunikacionih sredstava. Najnovija verzija softvera, dodao je, omogućava simulaciju poplava, što je veoma važno kada je reč o trećoj misiji naše vojske.

Centar je formiran u okviru bilateralne vojne saradnje između ministarstava odbrane Republike Srbije i Republike Francuske, sa ciljem da se simulacije uvedu u nastavno-obrazovni proces na različitim nivoima školovanja u Vojnoj akademiji.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna