latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Свечаност поводом завршетка школовања 39. класе Војне гимназије

Поводом успешног завршетка школовања 39. класе Војне гимназије, данас је на Војној Академији одржана свечаност којој су присуствовали високи представници Министарства одбране и Војске Србије, наставници, старешине, родбина и пријатељи ученика.

Њих 104, који су започели школовање у тој реномираној образовној установи у септембру 2011. године, постизали су запажене резултате у настави и ваннаставнм активностима, а најбољима у рангу начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, уручио је сатове с посветом, књиге и похвалнице.

Том приликом рекао је да су младићи успешно прошли део пута, а да их сада срдачно дочекује Војна академија, на којој ће коначно створити услове да се баве професијом коју су одабрали.

– Показали сте да сте озбиљна генерација и ми очекујемо да ћете то успешно потврдити и на Војној академији, која ће вам помоћи да искажете сва своја знања и таленте, рекао је генерал Зековић.

Честитајући припадницима класе на постигнутим резултатима, начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић подсетио је да су се о младим људима, који представљају будућност Војске Србије, бринули врхунски стручњаци који су им несебично делили своје знање.

Најбољи у рангу Младен Шебек, који ће своје школовање наставити на Медицинскм факултету ВМА, обраћајући се у име колега, рекао је да је срећан што је 39. класа положила испит зрелости, а да су томе велики допринос дали сви наставници, стрешине и руководство Војне гимназије, за коју је оценио да је установа која веома успешно од младих људи ствара особе спремне да се суоче са животним искушењима. Већ традиционално најбољем у рангу, Младену Шебеку припала је награда Фонда "Потпоручник Борко Никитовић", коју је доделила мајка трагично настрадалог младог официра Зора Никитовић.

Други и трећи у рангу били су Банислав Стојковић и Милош Басарић.

Свечаности поводом успешног завршетка школовања 39. класе Војне гимназије, основане 1970. године, присуствовао је и помоћник министра одбране Милош Јанковић и начелник Универзитета одбране, генерал-мајор Младен Вуруна.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна