Свечаност поводом завршетка школовања 39. класе Војне гимназије

Поводом успешног завршетка школовања 39. класе Војне гимназије, данас је на Војној Академији одржана свечаност којој су присуствовали високи представници Министарства одбране и Војске Србије, наставници, старешине, родбина и пријатељи ученика.

Њих 104, који су започели школовање у тој реномираној образовној установи у септембру 2011. године, постизали су запажене резултате у настави и ваннаставнм активностима, а најбољима у рангу начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, уручио је сатове с посветом, књиге и похвалнице.

Том приликом рекао је да су младићи успешно прошли део пута, а да их сада срдачно дочекује Војна академија, на којој ће коначно створити услове да се баве професијом коју су одабрали.

– Показали сте да сте озбиљна генерација и ми очекујемо да ћете то успешно потврдити и на Војној академији, која ће вам помоћи да искажете сва своја знања и таленте, рекао је генерал Зековић.

Честитајући припадницима класе на постигнутим резултатима, начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић подсетио је да су се о младим људима, који представљају будућност Војске Србије, бринули врхунски стручњаци који су им несебично делили своје знање.

Најбољи у рангу Младен Шебек, који ће своје школовање наставити на Медицинскм факултету ВМА, обраћајући се у име колега, рекао је да је срећан што је 39. класа положила испит зрелости, а да су томе велики допринос дали сви наставници, стрешине и руководство Војне гимназије, за коју је оценио да је установа која веома успешно од младих људи ствара особе спремне да се суоче са животним искушењима. Већ традиционално најбољем у рангу, Младену Шебеку припала је награда Фонда "Потпоручник Борко Никитовић", коју је доделила мајка трагично настрадалог младог официра Зора Никитовић.

Други и трећи у рангу били су Банислав Стојковић и Милош Басарић.

Свечаности поводом успешног завршетка школовања 39. класе Војне гимназије, основане 1970. године, присуствовао је и помоћник министра одбране Милош Јанковић и начелник Универзитета одбране, генерал-мајор Младен Вуруна.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs