ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Svečanost povodom završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije

Svečanost povodom završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije

Povodom uspešnog završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije, danas je na Vojnoj Akademiji održana svečanost kojoj su prisustvovali visoki predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nastavnici, starešine, rodbina i prijatelji učenika.

Njih 104, koji su započeli školovanje u toj renomiranoj obrazovnoj ustanovi u septembru 2011. godine, postizali su zapažene rezultate u nastavi i vannastavnm aktivnostima, a najboljima u rangu načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, uručio je satove s posvetom, knjige i pohvalnice.

Tom prilikom rekao je da su mladići uspešno prošli deo puta, a da ih sada srdačno dočekuje Vojna akademija, na kojoj će konačno stvoriti uslove da se bave profesijom koju su odabrali.

– Pokazali ste da ste ozbiljna generacija i mi očekujemo da ćete to uspešno potvrditi i na Vojnoj akademiji, koja će vam pomoći da iskažete sva svoja znanja i talente, rekao je general Zeković.

Čestitajući pripadnicima klase na postignutim rezultatima, načelnik Vojne gimnazije pukovnik Miroslav Gvozdenović podsetio je da su se o mladim ljudima, koji predstavljaju budućnost Vojske Srbije, brinuli vrhunski stručnjaci koji su im nesebično delili svoje znanje.

Najbolji u rangu Mladen Šebek, koji će svoje školovanje nastaviti na Medicinskm fakultetu VMA, obraćajući se u ime kolega, rekao je da je srećan što je 39. klasa položila ispit zrelosti, a da su tome veliki doprinos dali svi nastavnici, strešine i rukovodstvo Vojne gimnazije, za koju je ocenio da je ustanova koja veoma uspešno od mladih ljudi stvara osobe spremne da se suoče sa životnim iskušenjima. Već tradicionalno najboljem u rangu, Mladenu Šebeku pripala je nagrada Fonda "Potporučnik Borko Nikitović", koju je dodelila majka tragično nastradalog mladog oficira Zora Nikitović.

Drugi i treći u rangu bili su Banislav Stojković i Miloš Basarić.

Svečanosti povodom uspešnog završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije, osnovane 1970. godine, prisustvovao je i pomoćnik ministra odbrane Miloš Janković i načelnik Univerziteta odbrane, general-major Mladen Vuruna.

HorSeparator
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna