Svečanost povodom završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije

Povodom uspešnog završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije, danas je na Vojnoj Akademiji održana svečanost kojoj su prisustvovali visoki predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nastavnici, starešine, rodbina i prijatelji učenika.

Njih 104, koji su započeli školovanje u toj renomiranoj obrazovnoj ustanovi u septembru 2011. godine, postizali su zapažene rezultate u nastavi i vannastavnm aktivnostima, a najboljima u rangu načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, uručio je satove s posvetom, knjige i pohvalnice.

Tom prilikom rekao je da su mladići uspešno prošli deo puta, a da ih sada srdačno dočekuje Vojna akademija, na kojoj će konačno stvoriti uslove da se bave profesijom koju su odabrali.

– Pokazali ste da ste ozbiljna generacija i mi očekujemo da ćete to uspešno potvrditi i na Vojnoj akademiji, koja će vam pomoći da iskažete sva svoja znanja i talente, rekao je general Zeković.

Čestitajući pripadnicima klase na postignutim rezultatima, načelnik Vojne gimnazije pukovnik Miroslav Gvozdenović podsetio je da su se o mladim ljudima, koji predstavljaju budućnost Vojske Srbije, brinuli vrhunski stručnjaci koji su im nesebično delili svoje znanje.

Najbolji u rangu Mladen Šebek, koji će svoje školovanje nastaviti na Medicinskm fakultetu VMA, obraćajući se u ime kolega, rekao je da je srećan što je 39. klasa položila ispit zrelosti, a da su tome veliki doprinos dali svi nastavnici, strešine i rukovodstvo Vojne gimnazije, za koju je ocenio da je ustanova koja veoma uspešno od mladih ljudi stvara osobe spremne da se suoče sa životnim iskušenjima. Već tradicionalno najboljem u rangu, Mladenu Šebeku pripala je nagrada Fonda "Potporučnik Borko Nikitović", koju je dodelila majka tragično nastradalog mladog oficira Zora Nikitović.

Drugi i treći u rangu bili su Banislav Stojković i Miloš Basarić.

Svečanosti povodom uspešnog završetka školovanja 39. klase Vojne gimnazije, osnovane 1970. godine, prisustvovao je i pomoćnik ministra odbrane Miloš Janković i načelnik Univerziteta odbrane, general-major Mladen Vuruna.

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs