latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Почетак школовања 5. класе полазника Високих студија безбедности и одбране

Почетак школовања 5. класе полазника Високих студија безбедности и одбране

Свечаност поводом почетка усавршавања полазника 5. класе Високих студија безбедности и одбране одржана је данас у амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије. Свечаности су присуствовали начелник Генералшаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, представници Министарства одбране, Универзитета одбране, начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник Зоран Лучић, професори и предавачи, као и полазници Школе националне одбране.

Честитајући почетак школовања новој генерацији полазника највишег нивоа усавршавања у нашем војнообразовном систему, в.д. помоћника министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић истакао је да програм студија и структура одабраних полазника најбоље говоре о важности образовања, сагледавања различитих приступа и изазова са којима се суочавамо у области безбедности на глобалном нивоу.

- Бићете привилеговани корисници услуга и капацитета које вам пружају Министарство одбране и Војска Србије, друга министарства и агенције Владе Републике Србије, изабрани професори наших факултета, као и наши уважени страни партнери. Имаћете активну и конструктивну улогу, далеко ширу од оне коју сте имали на својим радним местима, јер улазите у круг људи који ће у наредној деценији политички или професионално бити одговорни за све што се дешава у систему безбедности – поручио је полазницима помоћник министра одбране Јанковић.

Начелник Школе националне одбране пуковник др Мирослав Талијан исказао је, том приликом, уверење да ће наставно особље и 15 полазника 5. класе тих престижних студија, међу којима су и три припадника страних армија, задржати ниво одличних постигнућа.

Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране. Полазници Високих студија безбедности и одбране су високи функционери других министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине Републике Србије и других држава из региона. Основни циљ Високих студија безбедности и одбране је образовање и припрема полазника из Републике Србије и земаља региона за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна