latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Почетак школовања 5. класе полазника Високих студија безбедности и одбране

Свечаност поводом почетка усавршавања полазника 5. класе Високих студија безбедности и одбране одржана је данас у амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије. Свечаности су присуствовали начелник Генералшаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, представници Министарства одбране, Универзитета одбране, начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник Зоран Лучић, професори и предавачи, као и полазници Школе националне одбране.

Честитајући почетак школовања новој генерацији полазника највишег нивоа усавршавања у нашем војнообразовном систему, в.д. помоћника министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић истакао је да програм студија и структура одабраних полазника најбоље говоре о важности образовања, сагледавања различитих приступа и изазова са којима се суочавамо у области безбедности на глобалном нивоу.

- Бићете привилеговани корисници услуга и капацитета које вам пружају Министарство одбране и Војска Србије, друга министарства и агенције Владе Републике Србије, изабрани професори наших факултета, као и наши уважени страни партнери. Имаћете активну и конструктивну улогу, далеко ширу од оне коју сте имали на својим радним местима, јер улазите у круг људи који ће у наредној деценији политички или професионално бити одговорни за све што се дешава у систему безбедности – поручио је полазницима помоћник министра одбране Јанковић.

Начелник Школе националне одбране пуковник др Мирослав Талијан исказао је, том приликом, уверење да ће наставно особље и 15 полазника 5. класе тих престижних студија, међу којима су и три припадника страних армија, задржати ниво одличних постигнућа.

Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране. Полазници Високих студија безбедности и одбране су високи функционери других министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине Републике Србије и других држава из региона. Основни циљ Високих студија безбедности и одбране је образовање и припрема полазника из Републике Србије и земаља региона за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна