ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Početak školovanja 5. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

Početak školovanja 5. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

Svečanost povodom početka usavršavanja polaznika 5. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane održana je danas u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije. Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, predstavnici Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Zoran Lučić, profesori i predavači, kao i polaznici Škole nacionalne odbrane.

Čestitajući početak školovanja novoj generaciji polaznika najvišeg nivoa usavršavanja u našem vojnoobrazovnom sistemu, v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković istakao je da program studija i struktura odabranih polaznika najbolje govore o važnosti obrazovanja, sagledavanja različitih pristupa i izazova sa kojima se suočavamo u oblasti bezbednosti na globalnom nivou.

- Bićete privilegovani korisnici usluga i kapaciteta koje vam pružaju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, druga ministarstva i agencije Vlade Republike Srbije, izabrani profesori naših fakulteta, kao i naši uvaženi strani partneri. Imaćete aktivnu i konstruktivnu ulogu, daleko širu od one koju ste imali na svojim radnim mestima, jer ulazite u krug ljudi koji će u narednoj deceniji politički ili profesionalno biti odgovorni za sve što se dešava u sistemu bezbednosti – poručio je polaznicima pomoćnik ministra odbrane Janković.

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik dr Miroslav Talijan iskazao je, tom prilikom, uverenje da će nastavno osoblje i 15 polaznika 5. klase tih prestižnih studija, među kojima su i tri pripadnika stranih armija, zadržati nivo odličnih postignuća.

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane. Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije i drugih država iz regiona. Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Republike Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna