latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Предавање министра одбране слушаоцима Школе националне одбране

Министар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас полазницима 59. класе Генералштабног усавршавања и 62. класе Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране предавање о достигнутом степену реформи, као и правцима и приоритетима даљег развоја Министарства одбране Републике Србије.

Том приликом, министар Ђорђевић осврнуо се на професионализацију, обуку, образовни систем, а највећи део данашњег предавања био је посвећен успостављању система финансијског управљања и контроле у Министарству одбране.

- Финансијски систем и финансијска контрола и управљање односе се на све пословне процесе, како финансијске, тако и нефинансијске, и морају бити успостављени на свим нивоима. Они подразумевају укључивање свих запослених од највишег руководства, до последњег запосленог – нагласио је министар Ђорђевић истичући да су нефинансијски послови, као што су обука, оспособљавање и тренинзи, нарочито важни у систему одбране.

Мало има оних институција на које Министарство одбране може да се угледа када је реч о функционисању финансијског система, рекао је Ђорђевић истичући да је министарство које предводи пионир у увођењу одређених иновативних механизама у том сегменту рада.

Министар Ђорђевић је, такође, указао на значај интерне ревизије за ефикасно функционисање једног сложеног система какав је Министарство одбране, док је у завршном делу данашњег предавања полазницима Школе националне одбране говорио о визијама развоја Министарства.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна