Предавање министра одбране слушаоцима Школе националне одбране

Министар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас полазницима 59. класе Генералштабног усавршавања и 62. класе Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране предавање о достигнутом степену реформи, као и правцима и приоритетима даљег развоја Министарства одбране Републике Србије.

Том приликом, министар Ђорђевић осврнуо се на професионализацију, обуку, образовни систем, а највећи део данашњег предавања био је посвећен успостављању система финансијског управљања и контроле у Министарству одбране.

- Финансијски систем и финансијска контрола и управљање односе се на све пословне процесе, како финансијске, тако и нефинансијске, и морају бити успостављени на свим нивоима. Они подразумевају укључивање свих запослених од највишег руководства, до последњег запосленог – нагласио је министар Ђорђевић истичући да су нефинансијски послови, као што су обука, оспособљавање и тренинзи, нарочито важни у систему одбране.

Мало има оних институција на које Министарство одбране може да се угледа када је реч о функционисању финансијског система, рекао је Ђорђевић истичући да је министарство које предводи пионир у увођењу одређених иновативних механизама у том сегменту рада.

Министар Ђорђевић је, такође, указао на значај интерне ревизије за ефикасно функционисање једног сложеног система какав је Министарство одбране, док је у завршном делу данашњег предавања полазницима Школе националне одбране говорио о визијама развоја Министарства.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs