ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbrane

Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbrane

Ministar odbrane Zoran Đorđević održao je danas polaznicima 59. klase Generalštabnog usavršavanja i 62. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane predavanje o dostignutom stepenu reformi, kao i pravcima i prioritetima daljeg razvoja Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Tom prilikom, ministar Đorđević osvrnuo se na profesionalizaciju, obuku, obrazovni sistem, a najveći deo današnjeg predavanja bio je posvećen uspostavljanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u Ministarstvu odbrane.

- Finansijski sistem i finansijska kontrola i upravljanje odnose se na sve poslovne procese, kako finansijske, tako i nefinansijske, i moraju biti uspostavljeni na svim nivoima. Oni podrazumevaju uključivanje svih zaposlenih od najvišeg rukovodstva, do poslednjeg zaposlenog – naglasio je ministar Đorđević ističući da su nefinansijski poslovi, kao što su obuka, osposobljavanje i treninzi, naročito važni u sistemu odbrane.

Malo ima onih institucija na koje Ministarstvo odbrane može da se ugleda kada je reč o funkcionisanju finansijskog sistema, rekao je Đorđević ističući da je ministarstvo koje predvodi pionir u uvođenju određenih inovativnih mehanizama u tom segmentu rada.

Ministar Đorđević je, takođe, ukazao na značaj interne revizije za efikasno funkcionisanje jednog složenog sistema kakav je Ministarstvo odbrane, dok je u završnom delu današnjeg predavanja polaznicima Škole nacionalne odbrane govorio o vizijama razvoja Ministarstva.

HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna