latinica | english
HorSeparator

Насловна /

07. 09. 2016.   08:50:24

Генерал Драганић разговарао са полазницима Основног командно-штабног курса

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић обратио се данас на Војној академији полазницима 7. класе Основног командно-штабног курса.

Генерал Драганић је официрима који се усавршавају на овом курсу говорио о актуелним безбедносним изазовима, ризицима и претњама у савременом свету, безбедносној ситуацији у региону и дао усмерења у вези са реализацијом курса и очекиваним резултатима.

Говорећи о актуелном стању у Војсци заменик начелника Генералштаба је истакао да Војска Србије,у складу с временом у коме живимо и које карактерише невероватно брза промена ситуације, квалитетно извршава све своје задатке, посебно оне који се односе на заједничко ангажовање са снагама МУП-а на заштити државне границе од илегалних миграција и кријумчарења људи, на Копнену зону безбедности и учешће у мултинационалним операцијама.

Официрима на овом облику усавршавања генерал Драганић је нагласио значај непрекидног учења и усавршавања и поручио им да су знања која су раније стекли на Војној академији само полазна основа за постизање успеха у војничкој каријери, а да из чињенице да су официри Војске Србије проистиче обавеза да постављене задатке извршавају коректно, одговорно и професионално водећи рачуна о људима са којим раде и којима командују.

Предавању су присуствовали начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић и начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Стојан Коњиковац. 

Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна