latinica | english
HorSeparator

Насловна /

30. 09. 2016.   09:00:45

Kошаркашка екипа Војне академије на меморијалном турниру у Апатину

Кошаркашка екипа Војне академије, коју је предводио пуковник др Мирослав Талијан, начелник Школе националне одбране, протеклог викенда учествовала је на кошаркашком турниру Меморијал Раде Ратко Вејин који је одржан у Апатину. Турнир се одржава у  знак сећања на трагично преминулог спортисту - кошаркаша Радета Вејина, који је у мају 1999. године изгубио живот на Косову, бранећи отаџбину.

Делегација Војне академије пре почетка турнира посетила је градско гробље заједно са оцем настрадалог Радета Вејина и представницима екипа учесника турнира, где је положила цвеће и одала почаст трагично преминулом младом спортисти.

Након посете градском гробљу, председник Општине Апатин, господин Брацо Секулић, уприличио је пријем за чланове кошаркашке екипе Војне академије, пожелео им добродошлицу и захвалио им се на учешћу на турниру.

На турниру током којег је резултат био у другом плану, учествовале су четири екипе: снаге су одмерили Раткови пријатељи против екипе Ветерани из Осијека, а у другој утакмици састале су се екипе домаћина Кошаркашког клуба „Дунав“ Апатин и екипа Војне академије.

Меморијал Раде Ратко Вејин одржава се традиционално сваке године, почевши од 2000.  године. Организатор овогодишег издања био је Кошаркашки клуб Дунав Апатин, на челу са Предрагом Шупутом, прослављеним кошаркашем.

На завршној вечери договорен је наставак сарадње Војне академије и КК „Дунав“ у будућности, а пуковник Мирослав Талијан позвао је Предрага Шупута да са екипом узме учешће на новогодишњем турниру који ће бити организован на Војној академији.

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна