latinica | english
HorSeparator

Насловна /

03. 11. 2016.   13:34:30

Полазници 60. класе ГШУ реализовали студијско путовање

Полазници 60. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране Војне академије реализовали су студијско путовањe у оквиру предмета „Стратегија” ради сагледавања привредних капацитета и економског потенцијала наменске индустрије Републике Србије, упознавања са улогом и задацима органа државне управе, локалне самоуправе и привредних субјеката у систему безбедности и одбране Републике Србије, улогом међународних организација у области ванредног хуманитарног реаговања, као и са свим аспектима њихове сарадње са јединицама и установама МО и ВС. Полазнике на студијском путовању предводио је начелник ШНО пуковник др Мирослав Талијан са сарадницима.

Током првог дела студијског путовања, полазници су имали прилику да упознају организацију, делокруг рада и активности Команде КоВ,  Регионалног Центра МО Ниш и Техничког ремонтног завода у Чачку у реализацији додељених мисија и задатака. Такође, су сагледали културно-историјске и привредне потенцијале, као и перспективе развоја Нишавског управног округа.

У другом делу студијског путовања,  полазници 60. класе Генералштабног усавршавања имали су прилику да се информишу о надлежностима и значајним активностима Владе АП Војводине у 2016. години и пословном структуром, привредним активностима, као и пословима из области економске и корпоративне безбедности компаније НИС.

Уједно,  полазници су се упознали и са потенцијалима наменске индустрије у целини и специфичностима организације развоја сложених борбених система у компанији „Југоимпорт СДПР”, производним капацитетима компаније „Хестил-Србија“ и железаре у Смедереву, као и са привредним, индустријским и саобраћајним потенцијалом општине Смедерево. У оквиру посете АП Војводини и граду Смедереву полазници Генералштабног усавршавања посетили су и културно-историјске знаменитости, те уочили богато историјско наслеђе ових крајева, чиме су и окончали студијско путовање. 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна