latinica | english
HorSeparator

Насловна /

21. 11. 2016.   14:47:23

Генерал Диковић с полазницима Oсновног командно-штабног курса

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас на Војној академији полазницима 7. класе Oсновног командно-штабног курса.Током предавања, коме је присуствовао и начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, начелник Генералштаба говорио је официрима о школовању и усавршавању, стању у Војсци, перспективама и развоју, али и о стању безбедности у свету и Европи.

Генерал Диковић потврдио је полазницима да им актуелно усавршавање обезбеђује даље напредовање у служби и постављење на значајније дужности у систему одбране, и дао им низ практичних савета за развој каријере уз напомену да живимо у захтевном времену у коме треба пратити све актуелне токове у образовању али и бити информисан о свим дешавањима.

Говорећи о безбедносним ризицима у свету начелник Генералштаба је изразио наду да ће доћи до смиривања регионалних нестабилности које су, уз сукобе интереса најмоћнијих и мигрантску кризу, потенцијална опасност за светски мир.

Генерал Диковић је говорио и о стању у Војсци Србије и том прiликом је потврдио њену спремност и способност да извршава своје свакодневне задатке и одговори на све евентуалне претње.Начелник Основног командно-штабног курса, пуковник Мишо Планојевић представио је 7. класу која је започела прво усавршавање након основних студија на Војној академији, крајем августа и оценио да је карактерише компактност и велика посвећеност циљу усавршавања. Овај ниво усавршавања завршава се доделом диплома 2. децембра.

Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна