latinica | english
HorSeparator

Насловна /

21. 12. 2016.   16:11:17

Предавање извршног директора Европске одбрамбене агенције у Војној академији

Извршни директор Европске одбрамбене агенције господин Хорхе Домек одржао је предавање у Војној академији за полазнике 60. класе Генералштабног усавршавања, 63. класе Командно-штабног усавршавања, припаднике сталног састава Војне академије, као и представнике Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије. Предавање је одржано на актуелну тему: Место и улога Европске одбрамбене агенције, имплементација глобалне стратегије ЕУ и сарадња у области одбране међу чланицама Европске Уније.

Током предавања господин Домек укратко је изнео основне информације о циљевима, организацији и најзначајнијим активностима и пројектима Европске одбрамбене агенције. Том приликом осврнуо се на улогу Европске одбрамбене агенције у реализацији постављених циљева нове Глобалне стратегије Европске уније о спољној и безбедносној политици и интегрисању одбрамбених капацитета ЕУ. У наставку свог предавања указао је на потребу даљег развијања партнерских односа са НАТО чланицама, међу државама ван Европске Уније, а посебно са Републиком Србијом. 

По завршетку предавања, господин Домек одговарао је на питања полазника и изнео своја виђења у вези изласка Велике Британије из Европске Уније и у вези наставка даље сарадње са овом државом на започетим пројектима Европске одбрамбене агенције. Потом је информисао присутне о пројектима Европске одбрамбене агенције у области маритимне безбедности.

На крају посете Војној академији, пуковник проф. др Мирослав Талијан, начелник Школе националне одбране, уз речи захвалности на реализованом предавању и посети Војној академији, уручио је господину Хорхе Домеку пригодан поклон.

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна