latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Одржана конференција за вежбу подржану рачунарским симулацијама

У Школи националне одбране, Војне академије одржана је Почетна планска конференција за вежбу подржану рачунарским симулацијама (ВПРС) која ће бити реализована у априлу 2017. године са полазницима 60. класе Генералштабног и 63. класе Командно – штабног усавршавања.

На конференцији су усвојени сценарио, почетна ситуација, циљеви обучавања, наредни кораци у планирању вежбе као и задаци до Главне планске конференције. Уз начелника ШНО, пуковника Мирослава Талијана, Конференцији су присуствовали представници Центра за обуку путем симулација (ЦОПС), Управе за обуку и доктрину Ј – 7 ГШ ВС, начелници Катедри и организацијских целина Војне академије који ће својим активностима подржати реализацију вежбе, наставници Катедре оператике као главни носиоци припрема и реализације вежбе, као и представник Жандармерије МУП-а Републике Србије.

Ова вежба представљава значајан сегмент у обуци будућих високих официра Министарства одбране и Војске Србије, та доприноси савременим процесима обучавања полазника Командно-штабног и Генералштабног усавршавања у Школи националне одбране, Војне академије.

 

 

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна