latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Почетак усавршавања 6. класе Високих студија безбедности и одбране

Свечаност поводом почетка усавршавања полазника 6. класе Високих студија безбедности и одбране одржана је данас у амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије.

Свечаности су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, представници Министарства одбране и Војске Србије, Универзитета одбране, професори и предавачи, као и полазници Школе националне одбране.

Министар Ђорђевић је, честитајући почетак школовања новој генерацији полазника највишег нивоа усавршавања у нашем војнообразовном систему, рекао да су Високе студије безбедности и одбране успостављене јер су биле потребне Републици Србији, њеном систему безбедности и систему одбране.


- Број полазника је ограничен и тиме чини овај вид студија престижним. Организовање овог нивоа усавршавања представља специфичан, војнообразовни одговор на обавезе које проистичу из Стратегије националне безбедности. Између осталог, та стратегија се заснива на координисаном деловању у областима спољне политике, економске политике, политике одбране, политике унутрашње безбедности, социјалне политике и политике у осталим областима друштвеног живота. Структура нове, ове ваше шесте класе, управо одражава намеру да се одговори на тај захтев, истакао је министар oдбране.

Он је нагласио да се задатак образовања увек састојао из процеса који омогућавају појединцу да „очврсне и стекне самопоуздање које ће га учинити целовитим бићем, кадрим да смело корача путем развоја професионалне каријере“.


- Желим вам да после завршетка ових студија будете баш такви и да максимално искористите пружену прилику за стицање врхунског образовања, поручио је министар Ђорђевић.

Начелник Школе националне одбране пуковник др Мирослав Талијан рекао је да успешност 6. генерације ВСБО гарантује шеснаест њених полазника међу којима су „доминантно, већ истакнуте старешине и руководиоци из Министарства одбране и Војске Србије, али и Генералног секретаријата председника Србије и три висока државна функционера - министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и градоначелник Београда Синиша Мали".


Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране као највиши ниво каријерног усавршавања официра, високих службеника министарстава и агенција Владе и Народне скупштине Републике Србије, а међу полазницима ће бити и три страна полазника (по један официр оружаних снага Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и Републике Словеније).
 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна