latinica | english
HorSeparator

Насловна /

27. 01. 2017.   17:05:49

Полазници 6. класе ВСБО посетили Министарство спољних послова

У склопу редовних активности највишег каријерног усавршавања високих државних функционера и официра, полазници 6 класе Високих  студија безбедности и одбране посетили су Министарство спољних послова Владе Р. Србије.

На почетку, госте је поздравио господин Бранимир Филиповић в.д. помоћник министра -сектор за безбедносну политику, који их је информисао о односима Р. Србије са НАТО-ом, затим у другом делу посете полазницима ВСБО обратио се, господин Горан Алексић – в.д. помоћник министра сектора за билатералну сарадњу, који их је упознао са билатералном сарадњом и изазовима са којима се Р.Србија сусреће у региону. Потом полазницима се обратила г-ђа Снежана Стојић – начелник одељења за секторску политику у оквиру сектора за ЕУ и информисала их о процесу приступања Р. Србије ЕУ.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Р. Србије господин Ивица Дачић, на крају посете, упознао је полазнике са организацијом министарства, те актуелним задацима и изазовима са којима се свакодевно сусреће Р. Србија. Наглашена је потреба континуираног праћења промена на међународној сцени као и дефинисања заједничког интереса у региону у циљу успостављања трајног мира и стабилности Западног Балкана.

Међу полазницима 6. класе ВСБО су министри у Влади Р. Сбије, градоначелник града Београда као и високи државни функционери , представници Генералног скретаријата председника Р.Србије, Минисатрства спољних послова, Министарства рударства и енергетике, Српске банке, високи официри ВС и представници оружаних снага БиХ, Р. Хрватске и Р. Словеније.

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна