latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Светосавски дани у српском војном школству

Светосавски дани у српском војном школству

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У крипти Храма Светог Саве у Београду је одржана свечана академија „Светосавски дани у српском војном школству” којој је присуствовао министар одбране Зоран Ђорђевић и патријарх српски Иринеј.
 
Свечаности су присуствовали и представници Министарства одбране и Српске православне цркве.
 
Министар Ђорђевић је изјавио да је свечаност показала дубоку везу која постоји између Војске, Цркве и народа.
 
-
И наредних година ћемо наставити с овом традицијом, а вечерас смо такође увидели да су и грађани показали интересовање за то. Порука коју желимо да пошаљемо је да су Војска и Црква уз свој народ, а да је за Војску Србије образовање најјаче оружје, поручио је министар одбране.
 
Према речима патријарха Иринеја, значај манифастације је у томе што је ово „први пут после много година да се овако свенародно учествује у прослави Светог Саве”.

Начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић подсетио је на историјски ток војног школства и поручио да „вечерас младост војних школа показује своје таленте, показује како се воли земља у песми, стиху и беседи и уверава нас да је спремна да то и докаже у сваком моменту на бранику отаџбине, у свом будућем позиву”.
 
Манифестацију „Светосавски дани у српском војном школству” организовали су Телевизија „Храм” и Универзитет одбране у Београду, а у уметничком програму учествовали су кадети Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије, ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе, полазници Класе слушалаца за резервне официре и чланови Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна