ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Svetosavski dani u srpskom vojnom školstvu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu je održana svečana akademija „Svetosavski dani u srpskom vojnom školstvu” kojoj je prisustvovao ministar odbrane Zoran Đorđević i patrijarh srpski Irinej.
 
Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane i Srpske pravoslavne crkve.
 
Ministar Đorđević je izjavio da je svečanost pokazala duboku vezu koja postoji između Vojske, Crkve i naroda.
 
-
I narednih godina ćemo nastaviti s ovom tradicijom, a večeras smo takođe uvideli da su i građani pokazali interesovanje za to. Poruka koju želimo da pošaljemo je da su Vojska i Crkva uz svoj narod, a da je za Vojsku Srbije obrazovanje najjače oružje, poručio je ministar odbrane.
 
Prema rečima patrijarha Irineja, značaj manifastacije je u tome što je ovo „prvi put posle mnogo godina da se ovako svenarodno učestvuje u proslavi Svetog Save”.

Načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković podsetio je na istorijski tok vojnog školstva i poručio da „večeras mladost vojnih škola pokazuje svoje talente, pokazuje kako se voli zemlja u pesmi, stihu i besedi i uverava nas da je spremna da to i dokaže u svakom momentu na braniku otadžbine, u svom budućem pozivu”.
 
Manifestaciju „Svetosavski dani u srpskom vojnom školstvu” organizovali su Televizija „Hram” i Univerzitet odbrane u Beogradu, a u umetničkom programu učestvovali su kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, polaznici Klase slušalaca za rezervne oficire i članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna