latinica | english
HorSeparator

Насловна /

14. 02. 2017.   16:37:46

Амбасадор САД на округлом столу у Војној академији

У Војној академији је, у складу са редовним едукативним процесом полазника 6. класе Високих студија безбедности и одбране, реализована активност «округли сто» са представницима амбасаде Сједињених америчких држава, на тему: «Спољна безбедносна политика и проблеми са којима се суочава Балкан». Поред његове екселенције амбасадора САД у Р. Србији господина Кајла Скота, овој активности присуствоваo је и изасланик одбран оружаних снага САД у Републици Србији.

На почетку, госте из амбасаде САД поздравио је начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, у присуству ректора Униврзитета одбране Младена Вуруне и том приликом истакао образовне процесе који се, за различите нивое усавршавања за потребе Министарства одбране и Војске србије, одвијају у Војној академији. Посебно је нагласио значај Високих студија безбедности и одбране чији се полазници припремају и додaтно усавршавају за обављање највиших државних функција. 

Учесници округлог стола наставили су дискусију у просторијама ВСБО, разговарајући о актуелним питањима који се тичу безбедности и политичке перспективе Балкана, гледано из угла америчке администрације. Поред осталих полазника 6. класе ВСБО, овој интерактивној настави присуствовали су  Министар унутрашњих послова господин Небојша Стефановић и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Александар Вулин.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна