latinica | english
HorSeparator

Насловна /

08. 03. 2017.   11:19:38

Полазници ВСБО у посети Краљевини Белгији и Уједињеном Краљевству

У склопу реализације програма Високих студија безбедности и одбране, реализовано је студијско путовање са полазницима 6. класе највишег нивоа каријерног усавршавања државних функционера и високих официра МО и ВС, као и припадника страних оружаних снага земаља региона.

Први део студијског путовања био је посвећен седишту НАТО и интернационалном војном штабу ЕУ у Бриселу, где су полазници 6. класе ВСБО имали прилику да се упознају са организацијом, актуелним задацима и плановима развоја ових међународних организација. Од стране домаћина, наглашена је потреба даље сарадње са Р. Србијом и активно учешће наше земље у решавању кризних жаришта у региону југоисточне Европе. На крају посете Бриселу, полазници су упознати са пословима које обавља наше дипломатско и војно представништво, као и мисије Р. Србије при ЕУ и НАТО. Посети Бриселу присуствовали су министри у Влади Р. Србије.

У другом делу студијског путовања, по први пут је организована посета важним државним институцијама у Лондону које се баве питањима безбедности и одбране Уједињеног Краљевства. Приликом посете министарству одбране, спољних и унутрашњих послова, полазници су упознати са делокругом рада и резултатима које постиже Уједињено Краљевство, у погледу изградње система безбедности способног да адекватно одговори на проблеме изазване мигрантском кризом, све чешћом појавом екстремних терористичких напада као и других облика угрожавања личне и имовинске сигурности грађана. 

Од велике користи за ВСБО је била размена искустава са представницима Краљевског колеџа одбране у Лондону у погледу реализације наставних садржаја. Полазницима је презентована структура колеџа, организација студија као и дугогодишња традиција ове престижне едукативне установе. Студијско путовање полазника 6. класе ВСБО је окончано посетом нашој амбасади и српској православној цркви у Лондону.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна