latinica | english
HorSeparator

Насловна /

13. 03. 2017.   12:19:26

Полазници ВСБО у посети Сектору за политику одбране у МО

Полазници  6. класе Високих студија безбедности и одбране, у оквиру редовних наставних активности посетили су Сектор за политику одбране, у оквиру Министарства одбране. Студијску посету Сектору за политику одбране је, својим присуством, уприличио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, иначе полазник 6. класе ВСБО господин Александар Вулин.

Госте је поздравио в.д. помоћника министра за политику одбране генерал-мајор Слађан Ђорђевић и начелник Управе за организацију СПО и том приликом их упознао са структуром и организационим целинама овог сектора. Презентован је делокруг рада и задаци Управе за стратегијско планирање, при чему је констатовано да је планирање развоја система одбране изузетно динамичан и сложен процес. Наглашено је да једна од важних функција СПО представља међународна војна сарадња у систему одбране која је у надлежности Управе за међународну војну сарадњу. 

Полазницима највишег каријерног усавршавања је потом представљена Управа за организацију од историје њеног настанка па до данашњих дана. У наставку посете, директорка Института за стратегијска истраживања је презентовала допринос ове акредитоване, научно-истраживачке, организационе целине СПО у изучавању појава и процеса од значаја за систем одбране Републике Србије. На крају посете, полазници су информисани о надлежностима Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима, координацији, изради и реализацији пројеката који се финансирају из фондова ЕУ.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна