ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna /

13. 03. 2017.   12:19:26

Polaznici VSBO u poseti Sektoru za politiku odbrane u MO

Polaznici  6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, u okviru redovnih nastavnih aktivnosti posetili su Sektor za politiku odbrane, u okviru Ministarstva odbrane. Studijsku posetu Sektoru za politiku odbrane je, svojim prisustvom, upriličio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, inače polaznik 6. klase VSBO gospodin Aleksandar Vulin.

Goste je pozdravio v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane general-major Slađan Đorđević i načelnik Uprave za organizaciju SPO i tom prilikom ih upoznao sa strukturom i organizacionim celinama ovog sektora. Prezentovan je delokrug rada i zadaci Uprave za strategijsko planiranje, pri čemu je konstatovano da je planiranje razvoja sistema odbrane izuzetno dinamičan i složen proces. Naglašeno je da jedna od važnih funkcija SPO predstavlja međunarodna vojna saradnja u sistemu odbrane koja je u nadležnosti Uprave za međunarodnu vojnu saradnju. 

Polaznicima najvišeg karijernog usavršavanja je potom predstavljena Uprava za organizaciju od istorije njenog nastanka pa do današnjih dana. U nastavku posete, direktorka Instituta za strategijska istraživanja je prezentovala doprinos ove akreditovane, naučno-istraživačke, organizacione celine SPO u izučavanju pojava i procesa od značaja za sistem odbrane Republike Srbije. Na kraju posete, polaznici su informisani o nadležnostima Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima, koordinaciji, izradi i realizaciji projekata koji se finansiraju iz fondova EU.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna