latinica | english
HorSeparator

Насловна /

30. 03. 2017.   09:01:30

Полазници КШУ у посети Гарди

У оквиру посебних облика наставе, полазници 63. класе командно-штабног усавршавања реализовали су наставну посету Гарди Војске Србије. Полазници су по доласку обишли спомен собу Гарде и нови адаптирани богослужбени простор јединице, који ће по завршетку планираних радова бити један од најлепше уређених у Војсци Србије. Командант Гарде, генерал-мајор Миломир Тодоровић, дочекао је полазнике пожелевши им добородошлицу, након чега је исте упознао са историјатом и богатом традицијом јединице, која у континуитету траје преко 187 година и то од формирања Гвардије по налогу књаза Милоша Обреновића.

Том приликом, полазници су упознати са наменом, задацима и мисијом јединице, као и са специфичностима за извршавање додељених задатака. Са поносом је истакнуто успешно и запажено учешће припадника јединице на паради „Корак победника“ у Београду, али и на војним парадама у Паризу, Москви и Пекингу. Командант Гарде упознао је полазнике са руководећим саставом Команде Гарде и командантима потчињених јединица који су из своје надлежности презентовали намену и задатке командног, гардијског и логистичког батаљона и 25. батаљона војне полиције. Након презентације, начелник штаба пуковник Ћиро Милошевић је упознао полазнике са специфичностима из живота и рада јединице. 

У наставку посете, реализован је практичан приказ војне почасти приликом дочека високих државних и војних званичника. Након тога, полазници су имали прилику да се у оквиру тактичко-техничког збора упознају са наоружањем и опремом коју користе припадници 25. батаљона војне полиције у извршавању задатака, као и практичан приказ мера и поступака ове јединице на задацима разбијања демонстрација. У разговору са припадницима јединице упознати су са специфичностима реализације превожења и ескортне пратње високих делегација током посете Републици Србији.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна