latinica | english
HorSeparator

Насловна /

03. 04. 2017.   10:47:18

Полазници ВСБО посетили Генералштаб Војске Србије

Полазници 6. класе Високих студија безбедности и одбране посетили су Генералштаб Војске Србије. Госте је срдачно дочекао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са сарадницима. Након свечаног пријема, учеснике студијске посете је генерал Диковић упознао са тренутном политичко-безбедносном ситуацијом у свету, стратегијским плановима и циљевима великих сила. У свеобухватној анализи глобалне безбедносне ситуације приказана су неуралгична подручја у свету, а појашњене су интересне сфере и утицаји САД, Русије, Кине на решавању конфликата у ратом захваћеним подручјима, као и место и улога Европске Уније у решавању мигрантске кризе.

У наставку, презентовани су изазови, ризици и претње по безбедност наше земље, стратешко опредељење Републике Србије ка војној неутралности и потреби да „кључ“ националне безбедности држимо у својим рукама. Стално модернизовање оружаних снага Републике Србије и у наредном периоду ће представљати императив, а тренд учешћа припадника Војске Србије у мировним операцијама ће и даље бити настављен. Генерал Диковић је истакао да је, због својих стручних квалитета и професионалног односа према задацима и обавезама, наш војник цењен и поштован у свету.

Студијској посети Генералштабу Војске Србије су присуствовали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, градоначелник Града Београда и начелник Војне академије. У разговору са гостима, генерал Диковић је од полазника 6. класе Високих студија безбедности и одбране информисан о веома квалитетном наставном садржају које реализују еминентни предавачи из земље и иностранства током усавршавања на студијама, актуелним темама и  изузетној организованости школе, а сам генерал је приметио да међу слушаоцима влада дух заједништва и међусобног уважавања. На крају, полазници 6. класе Високих студија безбедности и одбране су се захвалили генералу Диковићу на исказаном поштовању, занимљивој презентацији и изузетном дочеку.

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна