latinica | english
HorSeparator

Насловна /

03. 04. 2017.   13:35:12

Отворено спортско првенство Војне академије

У Војној академији је данас отворено спортско првенство, на коме ће се у наредна три дана, за титулу најбољег, у тринаест спортских дисциплина такмичити екипе 138, 139, 140 и 141. класе ВА, Медицинског факултета ВМА, Класе слушалаца за резервне официре, екипа Војне гимназије, као и екипе Школе националне одбране. Катедра за физичку културу и Одсек за војни спорт Војне академије су и овај пут најодговорнији за организацију и реализацију овог такмичења.

Отварање су поред начелника Војне академије, својим присуством увеличали и начелник Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Радовић, председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, генерални секретар Атлетског савеза Слободан Бранковић, декан Факултета за физичку културу професор Јаковљевић, државни првак у десетобоју и наш чувени олимпијац Михаил Дудаш, који је уједно и промотер овогодишњег првенства, те остали представници Генералштаба Војске Србије, Министарства одбране и поклоници спортских дешавања. 

Отварајући спортско првенство начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић нагласио је значај физичке културе и спорта у овој установи, истичући да у оквиру Војне академије делује двадесет, а у Војној гимназији једанаест спортских секција, што најбоље говори о спортском и такмичарском духу. Подсећајући на најзначајније спортске резултате које су припадници Војне академије постигли у протеклом периоду, генерал Зековић је отворио спортско првенство уз поруку да – Спорт оплемењује, ствара боље људе и развија тимски и такмичарски дух, - а што је уз фер плеј и коректан приступ такмичењу, свакако, приоритет ове манифестације.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна