latinica | english
HorSeparator

Насловна /

11. 04. 2017.   11:19:43

Полазници ВСБО у посети Копненој војсци

На студијском путовању, полазници 6. класе Високих студија безбедности и одбране посетили су Команду Копнене војске, трећу, четврту и другу бригаду КоВ Војске Србије, Технички ремонтни завод “Чачак”, компанију “Слобода” у Чачку, Наставни Центар МУП “Митрово Поље”, Руско-српски хуманитарни центар и Прихватни Центар за мигранте у Прешеву.

Након свечаног пријема, командант КоВ ВС генерал-потпуковник Милосав Симовић је учеснике студијске посете упознао са историјом местом и улогом КоВ, као и организацијом, размештајем, мисијом и тежишним задацима декларисаних јединица КоВ. Истакнута је активна улога КоВ у решавању проблема изазваних мигрантском кризом и у обезбеђењу државне границе према Бугарској, Македонији и Црној Гори, као и у контроли Копнене зоне безбедности и мониторингу административне линије према јужној српској покрајини Косову и Метохији. 

У наставку студијског путовања, полазници су имали прилику да се упознају са активностима потчињених јединица КоВ те сагледају њихову сарадњу са цивилним установама у припреми становништва за решавање проблема мигрантске кризе и организацију штабова у кризним ситуацијама изазваним елементарним непогодама. У Руско-српском хуманитарном центру у Нишу показана је опрема којом располаже ова специјализована јединица, а у Наставном центру МУП у Митровом Пољу је практично демонстрирана увежбаност и оспособљеност јединица МУП за деловање у заштити од свих облика угрожавања личне безбедности грађана.

Потом су се полазници 6. класе ВСБО, кроз рад Прихватног центра у Прешеву, детаљно упознали са активностима које наша држава предузима у збрињавању миграната. На крају су полазници обишли погоне компаније “Слобода” и Техничког ремонтног завода “Чачак”, где су сагледали значај и допринос наменске индустрије и ремонтних завода у одбрани земље.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна