latinica | english
HorSeparator

Насловна /

12. 04. 2017.   13:01:39

Сусрет студената Електротехничког факултета и кадета Војне академије

У катедри Телекомуникација и информатике, у Војној академији, организован је састанак студената мастер студија Електротехничког факултета у Београду и кадета четврте године модула Телекомуникације. С обзиром на сличност наставног садржаја предмета везаних за радио комуникационе системе идеја о узајамној сарадњи у тој области потекла је од ванр. проф. др Мирјане Симић-Пејовић, дипл. инж. са катедре Телекомуникација Електротехничког факултета и већ након првог сусрета показала се веома корисном.

У периоду од једног наставног часа су кадети модула Телекомуникације презентовали техничке карактеристике, могућности остварења комуникационих сервиса и процес фреквенцијског планирања ВФ (1,5-30 МHz) и ВВФ (30-88 MHz) радио комуникационих система који се налазе на употреби у Војсци Србије. Након тога је капетан др Јован Бајчетић, дипл. инж., наставник са Катедре телекомуникација и информатике Војне академије извео практичан приказ остварења сервиса преноса говора, IP података и GPS позиционирања радио учесника у заштићеним радио мрежама у току којег је употребом модерних мерних уређаја било могуће пратити својства радио емисија у реалном времену.

Општи утисак присутних учесника након састанка био је веома позитиван, а генерални закључак је да ће у наредном периоду сарадња ове две институције бити интензивирана на пољу размене искустава у наставно-образовном и истраживачком раду како између наставника, тако и између студената ЕТФ-а и кадета ВА.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна