latinica | english
HorSeparator

Насловна /

12. 04. 2017.   15:17:32

Међународни турнир у фудбалу за жене

У Спортском центру Војне академије данас се одржава међународни ревијални турнир у фудбалу за жене на коме учествују припаднице војних репрезентација оружаних снага Републике Србије, Велике Британије и Босне и Херцеговине. Реч је о традиционалним војним спортским сусретима земаља у региону, а ове године, на иницијативу и уз подршку Амбасаде Велике Британије у Србији, осмишљени су у виду турнира у малом фудбалу за жене, све у циљу промоције равноправности полова у оружаним снагама.

 
Отварајући такмичење, начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић изразио је задовољство што је та високошколска војна установа домаћин пријатељског спортског сусрета, наглашавајући да је реч у једној у низу манифестација којом ће се обележити наступајући Дан Војске Србије, који се обележава 23. априла. Генерал Зековић је спортским екипама пожелео много успеха на турниру, али и добро дружење током боравка у нашој земљи.

 
Изасланик одбране Велике Британије у Србији потпуковник Сајмон Фицгибон захвалио је Војној академији на гостопримству, указујући да су овакви спортски сусрети одлична прилика за промоцију родне равноправности, али и за размену искустава са припадницима оружаних снага других земаља. Он је учесницама турнира поручио да дају све од себе на путу ка победи и пожелео фер такмичење и спортску срећу.
 
На првој утакмици на данашњем турниру снаге су одмериле репрезентације Србије и Велике Британије, а након тога сусреле су се репрезентације Велике Британије и Босне и Херцеговине и Србије и Босне и Херцеговине. Прво место заузела је репрезентација Босне и Херцеговине која је имала бољу гол разлику од другопласиране Србије, док су треће место заузеле војне репрезентативке Велике Британије.

 
Капитен наше војне репрезентације у фудбалу за жене је потпоручник Јелена Шулић, а за регуларности на утакмицама задужене су судије из Фудбалског савеза Србије. 
 

Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна