latinica | english
HorSeparator

Насловна /

11. 05. 2017.   09:38:31

Стручно логистичко информисање у Војној академији

У Војној академији је одржано „Стручно логистичко информисање“, при чему је стручни организатор и носилац домаћинских дужности била Катедра логистике, Деканата Војне академије.  Поред наставника и сарадника Катедре логистике, кадета и студената прве и друге године студија на студијском програму  логистика одбране, информисању су присуствовали и официри из оперативних састава Војске Србије, из Централне логистичке базе, Управе за логистику ГШВС (Ј-4) и Управе за систем логистике СМР МО.

Информисање је отворио пуковник  професор др Марко Андрејић, дипл.инж., начелник Катедре логистике у ВА, упознао присутне са циљем информисања, са мисијом, структуром, достигнућима и стремљењима Катедре логистике у мисаоном поимању и практичном деловању и указао на потребу идентификовања и развоја логистичке елите, на логистичку саборност и синергију, на јединство  логистичке теорије и праксе. 

Пуковник Андрејић је нагласио да систем који  очекује квалитетну логистичку подршку мора бити испројектован на логистичким основама и да систем који подржава и систем који се подржава морају да делују синергијски. Нагласио је такође да је императив који се поставља пред  савремене логистичке системе  „предухитрити захтев корисника и рационализовати утрошак ресурса свих врсте“.

Испред Управе за логистику ГШВС (Ј-4) присутнима се обратио бригадни генерал Жељко Нинковић, дипл.инж, поздравио присутне и одржао пригодно излагање о логистичкој синергији и развоју, указао на главне проблеме „оперативне логистике“,  и на трендове у развоју система логистике ВС. Генерал Нинковић је нагласио да је Војна академија право место где треба континуирано размењивати знања, информације, искуства и научене лекције о логистици (и шире) и да је то добар начин да се унапреди стање у систему, без улагања додатних  ресурса.

Учесници информисања су се сагласили  да са садржајем и током информисања треба упознати и Војни савет Управе за логистику.

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна