ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Odnosi s medijima / Vesti / Stručno logističko informisanje u Vojnoj akademiji

Vesti
11. 05. 2017.   09:38:32

Stručno logističko informisanje u Vojnoj akademiji

U Vojnoj akademiji je održano „Stručno logističko informisanje“, pri čemu je stručni organizator i nosilac domaćinskih dužnosti bila Katedra logistike, Dekanata Vojne akademije.  Pored nastavnika i saradnika Katedre logistike, kadeta i studenata prve i druge godine studija na studijskom programu  logistika odbrane, informisanju su prisustvovali i oficiri iz operativnih sastava Vojske Srbije, iz Centralne logističke baze, Uprave za logistiku GŠVS (J-4) i Uprave za sistem logistike SMR MO.

Informisanje je otvorio pukovnik  profesor dr Marko Andrejić, dipl.inž., načelnik Katedre logistike u VA, upoznao prisutne sa ciljem informisanja, sa misijom, strukturom, dostignućima i stremljenjima Katedre logistike u misaonom poimanju i praktičnom delovanju i ukazao na potrebu identifikovanja i razvoja logističke elite, na logističku sabornost i sinergiju, na jedinstvo  logističke teorije i prakse. 

Pukovnik Andrejić je naglasio da sistem koji  očekuje kvalitetnu logističku podršku mora biti isprojektovan na logističkim osnovama i da sistem koji podržava i sistem koji se podržava moraju da deluju sinergijski. Naglasio je takođe da je imperativ koji se postavlja pred  savremene logističke sisteme  „preduhitriti zahtev korisnika i racionalizovati utrošak resursa svih vrste“.

Ispred Uprave za logistiku GŠVS (J-4) prisutnima se obratio brigadni general Željko Ninković, dipl.inž, pozdravio prisutne i održao prigodno izlaganje o logističkoj sinergiji i razvoju, ukazao na glavne probleme „operativne logistike“,  i na trendove u razvoju sistema logistike VS. General Ninković je naglasio da je Vojna akademija pravo mesto gde treba kontinuirano razmenjivati znanja, informacije, iskustva i naučene lekcije o logistici (i šire) i da je to dobar način da se unapredi stanje u sistemu, bez ulaganja dodatnih  resursa.

Učesnici informisanja su se saglasili  da sa sadržajem i tokom informisanja treba upoznati i Vojni savet Uprave za logistiku.

 


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna