ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Odnosi s medijima / Vesti / Pripadnice Vojne akademije ostvarile izuzetan uspeh na ultramaratonu

Vesti
11. 05. 2017.   09:44:58

Pripadnice Vojne akademije ostvarile izuzetan uspeh na ultramaratonu

Na Palićkom jezeru, pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije, održano je zvanično Prvenstvo Srbije u ultramaratonu. U okviru prvenstva održane su trke na 6 sati za žene i muškarce, 50 kilometara za žene i muškarce, 100 kilometara za muškarce, 12 sati za žene i 24 sata za muškarce. Na takmičenju su nastupile dve predstavnice Ministarstva odbrane – Vojne akademije i ostvarile sjajne uspehe.

Desetar Čegar Lukić Mariana pripadnica Sportskog voda  Katedre za fizičku kulturu Vojne akademije je u trci na 6 sati u kojoj se meri broj pređenih kilometara ostvarila pobedu u ženskoj konkurenciji sa istrčanih 68 kilometara i 770 metara i na taj način osvojila titulu seniorskog prvaka Srbije uz oboren državni rekord koji je do sada iznosio 65 kilometara. Drugoplasirana takmičarka Tijana Kabić zaostala je za Marianom 180 metara, što pokazuje da je borba za šampionsku titulu bila do samog kraja neizvesna.

Vojni službenik Ksenija Bubnjević profesor u Katedri za fizičku kulturu, nastupila je u trci na 50 kilometara u kojoj je uz istrčan odličan rezultat 3 sata 48 minuta i 02 sekunde osvojila titulu vicešampiona Srbije i samim tim je ispunila normu za Svetsko Prvenstvo na toj disciplini. Ksenija je nakon velike borbe za pobednicom i novom državnom rekorderkom Norom Trkljom zaostala dva minuta, dok je trećeplasirana takmičarka Biljana Bursać iza Ksenije zaostala samo 30 sekundi.

Mariana i Ksenija su na ovom takmičenju pokazale kako se bori u trenucima kad je teško, i gde su pored velikih kriza tokom trka, prebrodili sve prepreke i stigle do cilja ostvarujući respektabilne rezultate. Uspeh dobija na značaju s obzirom da pored svih obaveza na poslu i kod kuće, uz malu decu -Mariana Čegar Lukić dve ćerke, dok Ksenija ima ćerku od tri godine, stignu da treniraju i ostvarju dobre rezultate i na najbolji način promovišu Ministarstvo odbrane, Vojsku Srbije i Vojnu akademiju.

 


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna