latinica | english
HorSeparator

Насловна /

16. 05. 2017.   12:05:04

Кадети Војне академије запажено наступили на војно-научним конференцијама

У оквиру редовних активности током школовања у Војној академији, а ради усвајања новог и преношења стеченог знања кадети Војне академије предвођени искусним наставницима учествовали су на међународним војно-научним студентским конференцијама у Републици Хрватској и Румунији.

На међународној студентској конференцији Централноевропског форума за сарадњу у области војног образовања ЦЕФМЕ у Загребу учествовали су кадети Небојша Цветковић и Милош Максимовић предвођени пуковником  Мирославом Терзићем. Том приликом кадет Небојша Цветковић представио је свој рад под насловом Технолошки развој у функцији хибридног ратовања, који је презентовао на секцији (панелу) Војно инжињерство, док је кадет Милош Максимовић написао рад под насловом Мигрантска криза као оружје хибридног ратовања и представио га на секцији (панелу) Хибридно ратовање. Оба наступа су изазвала значајну пажњу осталих учесника из: Републике Хрватске, Румуније, Републике Мађарске, Чешке Републике, Републике Словеније и Словачке Републике. За своје наступе кадети су вредновани, па је кадет Небојша Цветковић освојио четврто, а кадет Милош Максимовић треће место и за свој успех је награђен плакетом.

У Букурешту на међународној војно-научној студентској конференцији, поред студената  из девет земаља са преко стопедесет радова, учествовала су и четири кадета завршне године студија са студијског програма Војноелектронско инжењерство, Наши кадети су сврстани у три секције и то: два кадета у Robotics & Automation, један кадет у Communications & Signal Processing и један кадет у Military Aviation & Mechanics.

У секцији Robotics & Automation, кадети Божанић Стефан и Сретеновић Стефан су изложили два рада и у конкуренцији 10 радова су награђени дипломом за другу и специјалну награду. Кадет Митић Иван је изложио рад у секцији Communications & Signal Processing и у конкуренцији 15 радова је награђен дипломом за трећу награду, док је кадет Ђолић Ђорђе у секцији Military Aviation & Mechanics у конкуренцији 24 рада  награђен специјалном наградом.

Учешће кадете на оваквим стручним скуповима и конференцијама свакако да доприноси научно-наставном процесу у Војној академији и ову установу сврстава међу престижне институције војног образовања у региону и Европи.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна