ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Odnosi s medijima / Vesti / Kadeti Vojne akademije zapaženo nastupili na vojno-naučnim konferencijama

Vesti
16. 05. 2017.   12:05:08

Kadeti Vojne akademije zapaženo nastupili na vojno-naučnim konferencijama

U okviru redovnih aktivnosti tokom školovanja u Vojnoj akademiji, a radi usvajanja novog i prenošenja stečenog znanja kadeti Vojne akademije predvođeni iskusnim nastavnicima učestvovali su na međunarodnim vojno-naučnim studentskim konferencijama u Republici Hrvatskoj i Rumuniji.

Na međunarodnoj studentskoj konferenciji Centralnoevropskog foruma za saradnju u oblasti vojnog obrazovanja CEFME u Zagrebu učestvovali su kadeti Nebojša Cvetković i Miloš Maksimović predvođeni pukovnikom  Miroslavom Terzićem. Tom prilikom kadet Nebojša Cvetković predstavio je svoj rad pod naslovom Tehnološki razvoj u funkciji hibridnog ratovanja, koji je prezentovao na sekciji (panelu) Vojno inžinjerstvo, dok je kadet Miloš Maksimović napisao rad pod naslovom Migrantska kriza kao oružje hibridnog ratovanja i predstavio ga na sekciji (panelu) Hibridno ratovanje. Oba nastupa su izazvala značajnu pažnju ostalih učesnika iz: Republike Hrvatske, Rumunije, Republike Mađarske, Češke Republike, Republike Slovenije i Slovačke Republike. Za svoje nastupe kadeti su vrednovani, pa je kadet Nebojša Cvetković osvojio četvrto, a kadet Miloš Maksimović treće mesto i za svoj uspeh je nagrađen plaketom.

U Bukureštu na međunarodnoj vojno-naučnoj studentskoj konferenciji, pored studenata  iz devet zemalja sa preko stopedeset radova, učestvovala su i četiri kadeta završne godine studija sa studijskog programa Vojnoelektronsko inženjerstvo, Naši kadeti su svrstani u tri sekcije i to: dva kadeta u Robotics & Automation, jedan kadet u Communications & Signal Processing i jedan kadet u Military Aviation & Mechanics.

U sekciji Robotics & Automation, kadeti Božanić Stefan i Sretenović Stefan su izložili dva rada i u konkurenciji 10 radova su nagrađeni diplomom za drugu i specijalnu nagradu. Kadet Mitić Ivan je izložio rad u sekciji Communications & Signal Processing i u konkurenciji 15 radova je nagrađen diplomom za treću nagradu, dok je kadet Đolić Đorđe u sekciji Military Aviation & Mechanics u konkurenciji 24 rada  nagrađen specijalnom nagradom.

Učešće kadete na ovakvim stručnim skupovima i konferencijama svakako da doprinosi naučno-nastavnom procesu u Vojnoj akademiji i ovu ustanovu svrstava među prestižne institucije vojnog obrazovanja u regionu i Evropi.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna