latinica | english
HorSeparator

Насловна /

19. 05. 2017.   08:48:44

Донација женској фудбалској екипи Војне академије

Поводом донације Компаније Моцарт женској фудбалској екипи Војне академије данас је у Спортском центру ВА, ревијалном утакмицом, новинарима представљен тим који је од оснивања 2014. године, учествовао у бројним војним и градским спортским такмичењима различитог нивоа. Мада млада екипа, коју чине већином кадеткиње, али и професионални официри Војске Србије, могу да се похвале мноштвом медаља, углавном најсјајнијих. На такмичењу „Играјмо за 16“ девојке с Војне академије учествовале су четири пута и освојиле два пута прво, а по једном друго и треће место, уз редовна признања за најбољу играчицу, стрелца и голмана.

Женска кадетска фудбалска екипа покренула је Осмомартовски футсал турнир који се, уз све више учесника, одржава на Војној академији. Ове године футсал екипа Војне академије први пут је одиграла и неколико међународних утакмица са колегиницама из Уједињеног Краљевства и Оружаних снага Босне и Херцеговине, а у наредном периоду очекује их, између осталог и учешће на међународном турниру на Кошутњаку крајем маја. У септембру женска фудбалска екипа Војне академије, коју од оснивања тренира Ранка Томић, гостује у Великој Британији, док ће пријатељски меч са екипом бугарске војске одиграти на српско-бугарској граници.


Захваљујући Компанији Моцарт на донираним дресовима и тренеркама за женску футсал екипу,  потпуковник др Драган Тодоров, начелник Одсека за војни спорт у Војној академији нагласио је да спорт обухвата значајан део образовног и наставног процеса, али и васпитавања кадета и кадеткиња. Посебно је значајан у развијању такмичарског духа који се манифестује и кроз рад спортских секција, истакао је потпуковник Тодоров уручујући представнику Компаније Моцарт Захвалницу и Малу плакету Војне академије за дугогодишњу успешну сарадњу.      
 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна