latinica | english
HorSeparator

Насловна /

24. 05. 2017.   12:03:05

Почео курс за народне посланике у организацији ВСБО Војне академије

У Народној скупштини Републике Србије свечано је отворен почетак 2. Курса за припаднике Народне скупштине у области безбедности и одбране, чији је циљ јачање парламентарног надзора у тој области.  Председница Одбора за одбрану и унутрашње послове, народна посланицa Maрија Обрадовић, изразила је задовољство што је пилот курс који је организован 2015. године, допринео великом интересовању и одзиву, те се ове године за други курс пријавило 16 народних посланика и четворо запослених из Службе Народне скупштине.

Председник Одбора за контролу служби безбедности мр Игор Бечић такође се захвалио полазницима курса на великом одзиву и истакао да ће похађање овог курса допринети још квалитетнијем раду народних посланика и запослених у Служби Народне скупштине.

Полазницима курса се обратио пуковник др Мирослав Талијан, начелник Школе националне одбране и том приликом истакао важност сарадње Војне академије, Народне скупштине и Мисије ОЕБС у Србији, која има за циљ стварање и изградњу правне и демократске Републике Србије. Испред Мисије ОЕБС присутне је поздравио шеф Одељења за демократизацију Јан Луенеберг изразивши задовољство што је велики број полазника показао интересовање за курс и истако важност скупштинских контрола над сектором безбедности. Такође, навео је да је курс посебно значајан и јединствен због одличне сарадње представника Војске Србије и Народне скупштине. У наставку излагања, Јан Луенеберг изразио је наду да ће се и други курс одржати успешно и у истом духу као и претходни.

Пуковник др Горан Жупац, начелник Високих студија безбедности и одбране је презентовао организацију и програм курса. Том приликом је истакао захвалност Народној скупштини и Мисији ОЕБС у Србији што су Високе студије безбедности и одбране, препознате као високошколска установа која ће и ове године бити носилац активности у реализацији курса.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна