latinica | english
HorSeparator

Насловна /

04. 09. 2017.   15:28:25

Генерал Диковић са кадетима 138. класе ВА и 3. класе Медицинског факултета ВМА

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас на Војној академији са кадетима 138. класе Војне академије и 3. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије.

У обраћању будућим официрима, генерал Диковић је поручио да се они, у наредној новој фази живота, спремају за „живот официра“.

– Постајете официри славне војске која се дичи славним прецима, историјом и вредним победама, војске која има кључни задатак да штити Републику Србију и све њене грађане и омогућава им да мирно живе. Држава Србија и њена војска траже храбре, одважне и обучене официре који ће своје знање и умећа да ставе на располагање држави, рекао је начелник Генералштаба.

Он је додао да Војска Србије ужива највеће поверење грађана и да заједно треба радити на томе да се то поверење „још учврсти“.


– Држава је јака колико је јак и систем који је брани, а Војска Србије је стожер тог система. Наш народ је навикао да војска буде увек тамо где је то и потребно. Тако је било, јесте и биће и у будућности, поручио је генерал Диковић.

Будућим официрима обратили су се и бивши кадети, најбољи у својим класама. Младе старешине Војске Србије пренеле су будућим колегама практичне савете за ситуације које ће их чекати на првим офирским дужностима, већ за неколико дана.


Данашњем разговору са кадетима присуствовали су и начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић и начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије пуковник Саво Иришкић.

Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна