latinica | english
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Предавање у Војној академији за народне посланике и службенике Народне скупштине

Вести
24. 10. 2017.   11:49:27

Предавање у Војној академији за народне посланике и службенике Народне скупштине

На Високим студијама безбедности и одбране реализовано је предавање  за народне посланике и службенике запослене у Дому Народне скупштине, који су полазници курса  „Подршка наставку курса о питањима безбедности и одбране за парламентарце“, на тему „Министарство одбране и Војска Србије“. Предавање је одржао генерал мајор у пензији ван.проф. др Божидар Форца. Полазнике курса примио је начелник Школе националне одбране пуковник др Мирослав Талијан, који им је, након поздравног говора, представио научне и стручне капацитете Војне академије и Школе националне одбране. Предавању су присуствовали поред пуковника др Мирослава Талијана и припадници сталног састава  Високих студија безбедности и одбране.
 
Tоком свог излагања ван.проф. др Божидар Форца је говорио о надлежностима и организацији Министарства одбране, мисији, задацима и организацији Војске Србије, буџету одбране и унутрашњој контроли. По завршетку излагања др Божидар Форца је одговарао на питања полазника на неформалном разговору и дружењу у Клубу Високих студија безбедности и одбране.

Парламентарци су се затим упознали са радом Високих студија безбедности и одбране, као највишег нивоа каријерног усавршавања у Министраству одбране и Војсци Србије, а потом су обишли просторије Војне академије, Кабинет наоружања као и капацитете Спортског центра.

Јединствена оцена свих полазника је да овакви курсеви, у виду сарадње Војне академије, Народне скупштине и Мисије ОЕБС-а у Србији, значајно доприносе још квалитетнијем раду народних посланика и запослених у Служби Народне скупштине.
 

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање Вести
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна