latinica | english
HorSeparator

Насловна /

06. 11. 2017.   08:35:13

Студијско путовање полазника ГШУ

Полазници 61. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране реализовали су студијско путовање на тему: «Геостратегијске карактеристике ратишта, капацитети територије и наменске индустрије у систему одбране Републике Србије» из предмета Стратегија.

У току студијског путовања полазници су упознати са организацијско-формацијском структуром, мисијом и тежишним задацима Команде Копнене војске, Регионалног центра МО Ниш, 3. Центра ВБА и Техничког ремонтног завода Чачак.  

Начелник Нишавског управног округа упознао је полазнике са општим подацима о Нишавском округу, ресурсима и изазовима у развоју округа, као и искуствима у сарадњи са јединицама и установама МО и ВС.

Полазници 61. класе Генералштабног усавршавања су, такође, били у прилици да се упознају са организацијом и делокругом рада Управе за ванредне ситуације МУП Ниш и Руско-српског хуманитарног центра.

У оквиру сагледавања капацитета територије и наменске индустрије, полазници су посетили компаније HBIS GROUP Србија и НИС а.д. Србија, које имају стратешки значај, како за привреду, тако и за систем одбране Републике Србије као и Борбене сложене системе као дела компаније Југоимпорт СДПР.  

Студијско путовање је обогаћено и културно-историјским садржајима, међу којима се издвајају: полагање венаца на спомен обележја генералу Живку Павловићу и војводи Ђуши Вулићевићу, откривање спомен плоче «Јунаци са Кошара», обиласци Смедеревске и Петроварадинске тврђаве и посета Матици Српској у Новом Саду.

Такође, потребно је истаћи и посету и упознавање са организацијом, надлежностима и делокругом рада Покрајинске владе АП Војводина и општине Смедерево.

 


 

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна