latinica | english
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Обележен Дан ШНО

Вести
08. 11. 2017.   10:55:24

Обележен Дан ШНО

У Војној академији је обележен Дан Школе националне одбране, коме су, поред полазника Генералштабног и Командно-штабног усавршавања, као и осталих запослених у овој организацијској целини, присуствовали и начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, те бројни заслужни гости из цивилних структура.

Обраћајући се присутнима начелник Војне академије је истакао образовно-васпитни потенцијал и значај Школе националне одбране у војнообразовном систему Републике Србије, док је начелник ШНО пуковник Мирослав Талијан подсетио присутне на досадашња научно-стваралачка достигнућа ове установе и њихов допринос развоју војне научне мисли.

У наставку свечаности смењивали су се сегменти богатог културно-уметничког програма у коме су наступили мешовити хор кадета ВА и Министарства одбране, затим виртуоз на хармоници Миле Ђурђевић, да би беседу о Смедереву и средњовековној српској држави у доба Ђурађа Бранковића извео вршилац дужности директора Смедеревске тврђаве господин Горан Јовшић. Кадет 142. класе Војне академије Данило Ивезић, интерпретирао је беседу владике Николаја Велимировића у обраћању енглеском краљу 1916. године, док је извођењем песме «Вила са Кошара» ученица другог разреда гимнезије у Смедеревској Паланци Теодора Јанчић употпунила скуп, као и Драгана Витковић песмом «Густа ми магла паднала». 

Овом приликом су додељене и захвалницe, спомен медаље и плакете појединцима, за подршку у раду и досадашњу успешну сарадњу. Том приликом плакета Школе националне одбране додељена је начелнику Војне академије генерал-мајору Горану Зековићу и команданту Кадетске бригаде пуковнику Мићи Сувајцу, а захвалнице су, између осталих, уручене и господину Николи Вучену, председнику скупштине општине Смедеревска Паланка, господину Родољубу Станимировићу, председнику месне заједнице из Азање, као и херојима са Кошара господину Саши Петровић и Милошу Матићу.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање Вести
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна