latinica | english
HorSeparator

Насловна /

23. 11. 2017.   13:53:18

Наставна посета 64. класе КШУ Специјалној бригади

Полазници 64. класе Командно-штабног усавршавања, на челу са начелником усавршавања пуковником Мишом Планојевићем и предавачeм из катедре Војног менаџмента, пуковником у пензији Милутином Пушаром, данас су боравили у наставној посети Специјалној бригади у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Испред Команде бригаде, полазнике овог нивоа каријерног усавршавања примио је заменик команданта Специјалне бригаде, пуковник Мирољуб Чупић, а у обилазак бригаде повео их је начелник штаба Специјалне бригаде, пуковник Синиша Сташевић. Пуковник Сташевић упознао је полазнике КШУ са историјатом, мисијом, организацијском структуром, зоном одговорности, процесом обуке, међународном војном сарадњом и искуствима из области планирања и извођења задатака бригаде.

Током другог дела посете,  полазницима Командно штабног усавршавања приказан је део наоружања и опреме којима су опремљене јединице бригаде, део физичке обуке, оспособљеност припадника јединице у ситуационом гађању у затвореној пиштољској стрељани и оспособљеност у извршавању наменских задатака.

У оквиру данашње наставне посете, полазници Командно штабног усавршавања обишли су и Музеј града Панчева, где су упознати са знаменитостима из историје Јужног Баната.

У име начелника Војне академије и начелника Школе националне одбране, пренете су речи захвалности Специјалној бригади за остварену подршку наставног процеса на Командно-штабном усавршавању.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна